• 8 Работна среща по биологични ефекти от електромагнитни полета

    Петък, 15 Август, 2014 / Събития

    Уважаеми колеги,

    Имаме удоволствието да Ви поканим да присъствате на 8та Работна среща по биологични ефекти от електромагнитни полета, която ще се проведе в периода 21-26 септември, Ваканционен Клуб Ривиера, Златни пясъци.

     България е много древна страна (държавата е създадена през 681 г.). Най-ранните човешки останки, открити по тези земи датират от 44 000 г. пр.н.е.. Около 5000 г. пр.н.е., по тези земи вече е съществувала пазвита цивилизация, която е произвела някои от първите керамика и бижута в света. Налице са доказателства за траките, които живеят тук от около 3000 г. пр.н.е.. Около 500 г. пр.н.е., те формират  Одриското царство, което в впоследствие е подчинено на македонска, келтска и римска власт. Тази смес от древни народи се прелива със славяните, които трайно се установяват на полуострова след 500 г.

    Работните срещи традиционно се провеждат в Средиземноморския регион на всеки две години, като за 2014 г. ние сме домакина. По време на тази работна среща ще вземат участие представители на много авторитетни международни организации като SCENIR, WHO, ICNIRP, EBEA, NATO, ICOH, IEEE и др.

    Каним специалисти в областта на измерване, дозиметрия, експозицията и оценка на риска от нейонизиращи лъчения, изучаване на ЕМП и УВ биологични и неблагоприятни ефекти, разработване на граничните стойности при експозиция с ЕМП и законодателство, епидемиолози и специалисти в областта на социалните науки, разработващи комуникационни стратегии в сферата на нейонизиращите лъчения за предпазване на работещите в тази област и населението като цяло.

    Каним младите изследователи и студенти да присъстват на специална сесия на младите учени ", която ние планираме да се организира по време на работната среща.

     

    Надяваме се, че 8та Работна среща по биологични ефекти от електромагнитни полета ще допринесе за  участието на повече учени в областта защитата от нейонизиращи лъчения, за сътрудничеството на изследователи от европейски страни и такива от световен мащаб.

  Персонализирано търсене
  Мрежата
   
   
   
  Персонализирано търсене
  Мрежата
   
   
   
 • Сравни

  Затвори
  Отвори
  Няма резултат